Bővül a sportcsarnok Körmenden

2020-11-16 15:22:25


Hetvenmillió forintot nyújt a kormány a sportcsarnok bővítésének előkészítésére, erről V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő és Bebes István polgármester tájékoztatott.
– Ezekben a vészterhes időkben is már a vírus utáni időkre készülünk. A kormányzat egymást követően hozza meg a döntéseit egy beruházássorozatról, ami szerintem egyedülálló az ország történetében. Ezekből a Rába-parti település sem marad ki – mondta V. Németh Zsolt. Majd azzal folytatta, hogy a körmendi kiemelt nagyberuházások közül elsőként a sportcsarnokról, annak bővítésének előkészítéséről született döntés, hogy az azonnal megkezdődhessen. A város évtizedek óta a kosárlabdasport élvonalában tud maradni, ami különleges teljesítmény a település méretéhez képest, és vitathatatlan, hogy a kosárlabda hozzátartozik a város imázsához. – Éppen ezért valóban nagy örömmel nyújtottam be a kormánynál Körmend javaslatait – hangsúlyozta V. Németh Zsolt.
Arról már Bebes István polgármester szólt, hogy a tervek szerint legalább kétezer fölött lesz az ülőhelyek száma a bővítéssel, és az elképzelés szerint a csarnokot a kispadok mögötti, keleti oldalon toldanák most meg. – A körmendi sportcsarnok a város kiemelt helyszíne, hiszen a sportnak, a kultúrának, az oktatásnak is komoly részét képezi, de ennek a csarnoknak a legfőbb használója a körmendi kosárlabdaklub, akik valóban évtizedek óta egyrészt a hazai bajnokság élvonalában szerepelnek, másrészt nemzetközi eseményeken is megmérettetik magukat. Az élsportban vannak követelmények, hogy egy sportcsarnoknak milyen befogadóképességgel kell rendelkeznie, ezeknek eleget tudunk tenni.  Úgy gondolom, hogy mind a tervezés, mind a kivitelezés megkezdéséhez szükséges feltételek teljesítésére ez az összeg elég lesz – emelte ki a városvezető.
Bebes István gondolatait azzal zárta, hogy szeretnének egy olyan létesítményt átadni, ahol a csapat továbbra is jól tud szerepelni. A munkálatok várhatóan a következő év közepén, a holtszezonban – május és november között – lennének, amikor a csapat nem edz és nem játszik mérkőzéseket.

VAOL