Aszfaltkeverő üzem létesült Egerváron

2020-09-21 09:40:36


Közel 500 millió forintos magánberuházással aszfaltkeverő üzem létesült Egerváron.
Dinamikusan fejlődött Zala megye az elmúlt években, s az építkezések mellett a megyei úthálózat bővítése is jó ütemben halad – ezt dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott mondta a Vasi-Aszfalt Gép Kft. aszfaltkeverő üzemének átadóján. Hangsúlyozta, hogy ez a fejlesztés új munkahelyeket és új lehetőségeket is teremt a térségben.
V. Németh Zsolt vasi országgyűlési képviselő, a kiemelkedő nemzeti értékekért felelős miniszeri biztos köszöntőjében rámutatott, hogy egy magyar családi vállalkozás módszeresen építkezve jutott el addig, hogy saját befektetéseként aszfaltkeverő telepet létesítsen. Szerinte nemcsak a gyorsforgalmi utakra kell kizárólag koncentrálni, hanem a négy számjegyű utakra is, mert ezek a hajszál­erek kötik össze az országot. Gyerkó Gábor polgármester fordulópontnak nevezte az üzem létrehozását, hiszen az ipari övezet első tagjaként úttörője lehet a község fejlődésének.
A petőmihályfai családi vállalkozás ügyvezetője, Kulcsár Béla egy régóta dédelgetett álom megvalósulásának nevezte a beruházást. Az aszfaltkeverő 100 tonnát képes előállítani óránként.
Forrás: ZAOL