Megújult a "kisposta" út Oszkó határában

2020-06-02 09:35:54


Még a terepjárókon is kifogott, annyira kátyús, balesetveszélyes volt a régi „kisposta” út Oszkó határában. Jórészt pályázaton nyert pénzből most felújították, és jutott szőlőhegyi útra meg gépbeszerzésre is.
– A 095-ös helyrajzi számú útra szólt a meghívó, de nekem ez a „kisposta” út – kezdte V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője a frissen elkészült út avatóján tegnap. Személyes, gyerekkori emlékeket idézett, amikor még naponta használták az utat. 1976-ban szűnt meg a vasútállomás, azóta romlott az út állapota. Egy külön kis falurészhez vezet, kisebb részben Oszkó, nagyobb részben Alsóújlak területe – emlékeztetett.
Vidékfejlesztési forrást használt ki jól Oszkó, és a településsel konzorciumra lépett Alsóújlak és Olaszfa község. Oszkóban egy másik utat is megújítottak a szőlőhegyen belül, és gépbeszerzésre is költöttek. Az útberuházás 133 millió forintba került, 114 millió forint volt abból a megítélt támogatás – számolt Birkás István, Oszkó polgármestere.
Elmondta azt is, bíznak további forrásokban külterületi és akár belterületi utak megújítására. És azt kérte: vigyázzanak a megújult szakaszra. Reméli, a helyieken kívül az átmenő forgalom hasznára is válik, hiszen összeköti Alsóújlakkal és a Jeli Arborétummal Oszkót.
VAOL