Tornaterem épül Rumban

2020-04-15 10:17:08


V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, miniszteri biztos kötetlen bejáráson tájékozódott tegnap Rumban az új iskolai tornacsarnok építési munkáiról. A Rába-parti településen a csatornázás óta nem volt még ekkora beruházás.
Máskor 11 óra tájban talán épp óraközi szünet gyerekzsivajától lenne hangos a Rumi Rajki István Általános Iskola udvara. Most üres az épület. Járvány van. Az udvaron azonban serény munka folyik. Lassan kész az alap, kezdődik a vasbetonszerkezet építése. Tornaterem épül mintegy 604 millió forint állami támogatásból. Kötetlen bejárásra érkezett V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, hogy tájékozódjon a beruházásról.
Kraft Béla László iskolaigazgató elmondta: 40 éves vágya teljesül most a településen élőknek. Ugyanis azóta kénytelenek a testnevelésórákat a művelődési ház nagytermében megtartani. A gyerekeknek át kell menniük a főút túloldalán lévő épületbe. Várhatóan jövő év januárjában már birtokba vehetik az új létesítményt.
Beni Ferenc polgármestertől megtudtuk, hogy az elmúlt 30 évben – a csatornázást nem számítva – nem volt ekkora beruházás Rumban. Több építkezés is folyik. Befejezéséhez közeledik a polgármesteri hivatal felújítása, amihez a Magyar falu programból 50 millió forint támogatást nyertek. A napokban érkezett a hír, hogy az óvoda területén 100 millió forintból építhetnek minibölcsődét. Nemrég fejeződött be az iskola hármas számú épületének tetőfelújítása, amihez a Szombathelyi Tankerületi Központ csaknem 16 millió forintot
adott.
V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő arról tájékoztatott, hogy a tornaterem építése a Nemzeti köznevelési infrastruktúra fejlesztési programból részesült támogatásban. Ebből a keretből iskolai tornatermek, tanuszodák és tantermek létesülnek. A program 2014-ben indult, 47 új tornaterem építését célozta meg. Vas megyében ebből kettő lesz. A tornaterem elsősorban az iskolát szolgálja, de természetesen a települési sportélet is komoly lehetőséget kap.

VAOL