Szabadság ünneplése október 23-án

2019-10-24 09:44:24


Az elmúlt két napban az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 63. és a Magyar Köztársaság kikiáltásának 30. évfordulója alkalmából megyeszerte.

Körmend

Méltóságteljes ünnep zajlott Körmenden október 23-án délután. A szép őszi időben sokan részt vettek a városi megemlékezésen. Az 1956-os forradalom és szabadságharc 63 és a Magyar Köztársaság kikiáltásának 30 évvel ezelőtt történt eseményeit Majthényi László, a Vas Megyei közgyűlés elnöke elevenítette fel. Emlékeztetett arra is, hogy 56’ nemcsak a magyar szabadság, hanem a melbourne-i olimpia éve is volt, amit szintén beárnyékoltak az itteni események. A köszöntő után a Rázsó Imre Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai színvonalas műsort adtak, majd koszorúzással zárult az ünnepség. 

Vasvár

A Főszolgabíró téren, az ’56-os Emlékműnél a város, valamint a pártok, intézmények, civil szervezetek képviselői helyezték el koszorúikat. Az ünnepség a Nagy Gáspár Művelődési Központban folytatódott. Az est szónoka Tóth Balázs polgármester volt. Úgy fogalmazott: A nemzet olyan ünnepe ez, mely megállásra, emlékezésre készteti az embert, hisz elég idő telt már el, hogy a helyén, értékén kezelve, méltón emlékezzünk a forradalomra. Az ünnepi beszédet követően az önkormányzat által alapított városi kitüntetéseket adtak át.

VAOL