Új iskolabuszt kaptak az őriszentpéteri és a csákánydoroszlói általános iskolák

2018-09-24 15:43:29


Átvették iskolabuszaikat az őriszentpéteri és a csákánydoroszlói általános iskolák vezetői. A diákok ki is próbálták, mennyire kényelmes a jármű.

Egy térség népességmegtartásának záloga az iskola – hangsúlyozta a fejlesztés jelentőségét Horváth László, az Őriszentpéteri Általános Iskola intézményvezetője. Emlékeztetett, hogy a csákánydoroszlói iskolánál 600 millió, az őriszentpéterinél pedig egy 400 millió forintos komplex fejlesztés része a buszok beszerzése.

Az Őrségben megoldja a bejárást a környékbeli gyerekeknek: a Viszák, Kisrákos, Pankasz útvonalat járja be reggel, a pankaszi alsósokat is viszi, tagintézmény az ottani, aztán Nagyrákos felől hozza a többi iskolást, délutánonként pedig vissza. Napközben használhatják arra, hogy például uszodába, versenyekre vigyék a gyerekeket. A buszok fenntartását az iskolák költségvetéséből finanszírozzák. V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője beszédében azt mondta: abban bízik, hogy az iskolába járás mellett a diákok élményszerzéséhez is hozzájárulnak majd a buszok.

(VAOL)