Megújult a magyarszecsődi kavicsbánya tó!

2018-08-10 08:27:53


Mint egy 20millió forintból megújult a magyarszecsődi kavicsbányató környezete: kényelmesebb a pecásoknak és vonzó minden pihenni vágyónak.

Ötven kiépített horgászhely, negyven lépcső készült, kátyúztak az utakon – sorolta a megvalósított fejlesztések egy részét Puskás Norbert, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ügyvezető elnöke. Nyolc vasi horgásztavat újítottak meg, a magyarszecsődi a második legnagyobb összegű beruházásunk. Sokaknak kedveznek a tó környékének rendbetételével, hiszen Körmenden és a környéken csaknem ezer horgász jár pecázni. Beülő és padok szolgálják a kényelmüket, van két akadálymentes horgászhely és két illemhely is.

Közösségi tér teremtődött – fogalmazott a horgászturisztikai fejlesztés avatóján Károlyi Gyula, Magyarszecsőd polgármestere. Azt mondta, a község életében jelentős változást hozhat, hiszen turisztikai vonzerőt jelent a tó. Szerinte a következő lépés az lehet hogy, hálózatba kapcsolják a horgászhelyeket – ehhez pedig vannak kerékpárút terveik, amelyhez támogatás remélnek. 

Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke szerint ez utóbbival érdemes várni, hiszen hamarosan új nyomvonalat kap 8-as főút, a meglévő pedig alkalmas lehet az ilyen turisztikai tervek kiszolgálására.

Köszönetet mondott minden konzorciumi partnernek a megvalósult fejlesztésért. A megyei önkormányzat munkáját méltatta az avatón V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője. Beszélt a horgászat egészségmegőrző, kultúrtörténeti és gazdasági jelentőségéről is, és ahogy a többi szónok: sikeres fogást és sok vendéget kívánt a megújított magyarszecsődi tóhoz.

(VAOL)