Nagyobb és modern lett az őrimagyarósdi orvosi rendelő

2018-08-09 13:07:13


A Területi Operatív Program támogatásával több mint 30 millió forintból megújult az orvosi rendelő, a védőnői szoba és még az orvoslakás is Őrimagyarósdon. 

A falunapon mutatták be az épületet. 

– Sokféle bölcsességet szoktak avatókon mondani, a legigazabb az a népi bölcsesség, hogy csak egészség legyen, ha egészség van, akkor minden van – fogalmazott V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselőjea rendelőbejáráson szombaton. Körbenézve elmondta: egyszerre két lépcsőfokot ugranak át, hiszen egy 1960-70-es évekből egy 21. századi kiváló minőséget tudnak felmutatni.  – Úgy vélem, ez is feltétele a gyógyulásnak, az egészségbe vetett hitnek, úgy tűnik itt, Őrimagyarósdon ez is megvan – tette hozzá. 

Biczó István polgármester sorolta: 29,7 millió forintot nyertek a felújításra, még 2,5 millióval megtoldották. Tetőt cseréltettek, új nyílászárókat szereltettek, és nagyobb lett a rendelő. Plusz 3 millió forintból megújították az orvoslakást: igényes, modern környezet várja a leendő lakót.

Az avatóünnepség után a focipályán folytatódott a falunap ahol jobbnál jobb ételek és kitűnő szórakoztató programok várták a falu lakót.

V. Németh Zsolt itt külön is megköszönte azt a nagymérvű támogatást , melyet az itteniektől kapott képviselői munkájának folytatásához.

(VAOL nyomán)