Helyi termékes vásárteret avattak Vasváron

2018-08-06 19:04:24


Felavatták a fürdő parkolójában a piacbővítést szolgáló helyi termékes vásárteret az idei Hegyháti Napok nyitányaként szombaton. 

A Hegyháti Napok évről évre gasztronómiai és kulturális programokat kínál a térség lakóinak és az élményeket kereső turistáknak egész augusztusban. A helyi termelői piactér átadása a programsorozatot elindító rendezvény volt.

Tóth Balázs polgármester köszöntőjében elmondta: az önkormányzat a megyei önkormányzat Területi Operatív Programja keretében 56 millió forintos támogatást nyert, hogy méltó körülményeket teremtsen a piacbővítésnek, és egészséges, minőségi kistermelői termékekkel egészíthesse ki meglévő piacát. Majthényi László, a megyei közgyűlés elnöke hozzátette: bizalommal tudunk fordulni a helyi termékekhez, hiszen ismert az eredetük.

A helyi termelői piactér átadása a Hegyháti Napok nyitórendezvénye volt

Biztatott mindenkit a helyi termékek vásárlására, annak jegyében, hogy „amit eszel, azzá leszel”. V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, a költségvetési bizottság alelnöke elmondta, 2010-ig alig volt helyi termék, azóta megháromszorozódott a termelők száma, ma 17 ezer kistermelő van az országban és 300 helyen árusítják a termékeiket. 

Az átadást követően a vásárlók is örömmel vették birtokba az új vásárteret. Válogattak a finomabbnál finomabb ínyencségek közt, miközben  a Kármentő együttes  vidám vásári hangulatot  biztosított.

(VAOL nyomán)