XXI. századi lett a tűzoltóság Körmenden

2018-07-06 18:46:02


A harmadik évszázadában jár a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség épülete, de már 21. századi, kívül és belül is teljesen megújult. 

A katasztrófavédelem 2012-es szervezeti átalakítása óta folyamatosak a fejlesztések – tekintett vissza köszöntőjében dr. Góra Zoltán tűzoltó vezér-őrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója. Ez az épület 1971 óta ad helyet a tűzoltóknak, most komplex felújításon esett át, kívül és belül is modern az épület, és 21. századi informatikai rendszer működik benne – sorolta a főigazgató.   223,5 millió forintból újították fel az 1898-ban készült, akkor huszárlaktanyaként szolgált épületet – idézte fel Bebes István, Körmend polgármestere. A körmendieknek mindig fontos volt az épület, és persze a funkciója, hiszen a környező városok, Szentgotthárd és Vasvár számára is a védelmet jelenti a katasztrófavédelmi kirendeltség. Köszönetet mondott a Belügyminisztériumnak, valamint  V. Németh Zsolt képviselőnek a támogatásért.. Úgy fogalmazott, hogy a körmendiek megelégedésére szolgál a korszerű épület. Egyházi áldást is kapott az épületegyüttes, az itt dolgozóknak pedig eredményes munkát kívántak a lelkészek és a plébános.

– Az elmúlt időszakban számos rendezvényen vehettem részt, az önkéntes tűzoltóságok ünnepségein, az önkormányzati tűzoltóságok fejlesztéseit ünnepelve, és most, a körmendi laktanya kapcsán a katasztrófavédelemmel egységesen működő állami tűzoltóság ünnepségén, és azt mutatják ezek az események is, hogy ez a három különböző szint összehangoltan működik – fogalmazott pohárköszöntőjében V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője. Kiemelte még, hogy minden szinten módszeres fejlesztésekkel érik el, hogy mindenki azt csinálja, amire képes, és azt csinálhassa is, ezt biztosítják a személyi és tárgyi feltételeket. – Ezek a fejlesztések nem valamiféle szépészeti beavatkozások, hanem egyértelműen javítják a bevethetőséget és a térség biztonságát is – mondta V. Németh Zsolt.