Kondorfa, orvosi rendelő és váró ünnepélyes átadója 2018.04.06

2018-04-06 10:00:30


Szebb lett a váró és az orvosi rendelő is Kondorfán

Mintegy 20 millió forintból újult és szépült meg az orvosi rendelő Kondorfán, csütörtökön volt az ünnepélyes átadó.

Csak egészség legyen, mondjuk szállóigeként. Vagyis bármiféle nehézség adódik az életben, akár egy munkahely elvesztése, természeti csapás, mindent át lehet hidalni, ha az ember egészséges - kezdte köszöntőjét V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője a kondorfai orvosi rendelő avatóján. Szerinte Kondorfa számos megvalósult fejlesztése között a legjobban az orvosi rendelőnek örülnek a helyiek.


A megújult rendelőben Marton Ferenc, a megyei közgyűlés alelnöke, hátul Györkéné Zelles Eszter asszisztensnő, Takács Róbert polgármester, jobbra pedig Kökönyeiné dr. Benczúr Barbara doktornő a rendelésre érkezett Zsoldos Ernővel Fotó: Szendi Péter

Az épület esztétikájában és kialakításában is bizalmat sugároz, ez a gyógyulás elengedhetetlen feltétele - méltatta a megújult rendelőt. Egész épületkomplexumról van szó: a kultúrház is ide tartozik, a posta, könyvtár, tűzoltószertár - mutatott körbe Takács Róbert, Kondorfa polgármestere. Az 1950-es években készült épületegyüttes kisebb felújításokon esett át korábban, most az orvosi rendelőt a Belügyminisztériumtól elnyert 13,9 millió forintos támogatással, és 7 millió forint önerővel újították fel. A háziorvosi körzethez nemcsak az ötszáz lakosú Kondorfa tartozik, hanem Szalafő és Őriszentpéter egy része. Kökönyeiné dr. Benczúr Barbara helyettesítéssel látja el a körzet betegeit, a felújított rendelővel is azt remélik, sikerül mielőbb betölteni az üres praxist.

Forrás: vaol.hu, Bakos Ágnes

Fotó: vaol.hu