Vasvár, Zöld iskolák konferenciája, környezettudatos szemléletformálás 2018.03.26

2018-03-28 10:00:54


ZÖLDKONFERENCIA A KÖRNYEZETTUDATOS SZEMLÉLETFORMÁLÁS JEGYÉBEN

Egyre többen ismerik fel a környezettudatos szemléletformálás és nevelés fontosságát, hozzájárulva ezzel az élhető környezet megőrzéséhez - fogalmazott V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) pedagógusok számára rendezett konferenciáján hétfőn, a vasvári Kardos László Általános Iskolában.


A környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár hozzátette: a környezet védelmében mindenkinek van teendője, ezeket fel kell ismerni és lefordítani a hétköznapok nyelvére.

 

A feladat és a megoldás közös ügyünk: a tudományé, a közgazdászoké, a tanároké, a szülőké - tehát mindannyiunké - emelte ki. 


A kiemelten a hulladékgazdálkodással foglalkozó zöldkonferencia résztvevői jó példaként megismerkedhettek a Csodaszarvas Tájparkban folyó munkával, ahol a tanösvényi állomásokon ki lehet próbálni az oda látogatóknak a komposztálást, a brikettálást, az ágdarálást és a palackpréselést.

 

A Holnapocska Tábor képviselői pedig egy tábori hét környezettudatos programsorának összeállítását mutatták be. A konferenciának helyt adó Kardos Lajos Általános Iskola pedagógusai a Zöld Diáktalálkozó programjukat, míg az egyházasrádóci Kossuth Lajos Általános Iskola tanárai Főnix projektjüket ismertették. A konferencia zárásaként a résztvevők közösen kipróbálhatták, hogyan lehet egy feleslegessé vált pólóból - kis kézügyességgel és kreativitással - bevásárlótáskát készíteni.

Forrás: 9900.hu, Büki Zoltán

Fotó: FM