Kisunyom, Falunap és felújított utak átadása 2017.09.23 17:00

2017-09-25 09:00:31


Már görkorizni is lehet, új burkolatot kapott két kisunyomi utca

Összesen 17 millió forintot költöttek a két utca burkolatának megújítására, de ennél többet ér a fejlesztés: komfortosabb lett Kisunyom. A szombati falunapon tartották az avatót.


Már tegnap jöttek ide lányok görkorcsolyázni, már lehet - mutatta büszkén a sima, biztonságos útburkolatot Horváth György alpolgármester. Kismama jött ki éppen az egyik háztól: kényelmesen tolhatta a babakocsit. Egy pályázat biztosított lehetőséget Kisunyom önkormányzatának, hogy két utcában, összesen mintegy fél kilométeren megújulhasson az útburkolat.

Bruttó 17 millió forint volt, 85 százalékot kaptunk, 15 százalékot önerőből finanszíroztunk - sorolta a Temető utca és a Petőfi Sándor utca felújításának számait Pásztor László polgármester.


Az út-avatót a falunapra időzítették, a kétszeres ünnep szónokának V. Németh Zsolt államtitkárt, a térség országgyűlési képviselőjét kérték fel. Nemcsak politikusként, hanem eredeti szakmája képviselőjeként, mint építésvezető is gratulált az utcákhoz. Úgy fogalmazott, kiváló, profi munka. Emlékeztetett: korábban meg-ígérte a kisunyomiaknak a fejlesztést, márpedig 127 vasi települést képvisel és ahogy fogalmazott, nehéz lenne észben tartani, ha hazugságokat ígérne - ezért mindig inkább igazat mond.

Az utcafelújítás mellett a falunapot is méltatta V. Németh Zsolt. Egy-egy ilyen esemény a közösség összetartásának demonstrációja. - Jól teszik a faluvezetők, ha megszervezik, hiszen minden találkozás vékony szálat húz az emberek között - fogalmazott.

Forrás: vaol.hu

Fotó: FM