Jánosháza, Szent István napi városi ünnepség 2017.08.19 17:30

2017-08-21 10:00:00


Városnapot ünnepeltek Jánosházán

2017.08.19

Az államalapítást is megünnepelték a négy éve várossá avatott Jánosházán.

Az államalapítás ünnepe alkalmából a helyi amatőr színtársulat vitte színre az ősmagyar vérszerződést Illés Zsuzsa rendezésében. Színpadra lépett két önkormányzati képviselő is: Németh Zoltán és Stankovics István is büszkén vette ki a részét a színdarabból.

 

Városnapot is ünnepeltek, ahol V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő Kölcsey Ferencet idézte: nem önmagadért vagy, hanem a közösségért. A közösségi lét pedig duplázza az ember örömét és felezi a bánatát - méltatta a négy éves vasi várost ünnepnapja alkalmából.

V. Németh Zsolt folytatta: ma az örömre gyűltünk össze, a közösségi lét és munka felett érzett komoly megelégedettségért. Jánosháza mintha kicsiben felmutatná az egységes magyar nemzet képét: példát mutat a vidék számára is. A vidék megerősödése pedig nemzetstratégiai kérdés, ezért minden erőnkkel támogatnunk kell. A jó erőben lévő, vitális élet ugyanis alkalmassá válik arra, hogy önmagát megismerje, feltérképezze és ennek eredményeképpen értékeit megismertesse a világgal.

Mi hozzátehetjük: a láb mellett a büszke szív is hazafelé halad. Ezért elengedhetetlen a vidéki, helyi és regionális hagyományok, történetek, gazdasági-kulturális eredmények feltérképezése. Hiszem, hogy ez egészséges jövőteremtésünk záloga. Mi, a Hungarikum Mozgalom égisze alatt éppen ezért dolgozunk, rendületlenül.

 

A rendhagyó pop- és rockzenei koncert és a tombolasorsolás között tartották a köszöntőket, majd koncertekkel ünnepeltek a jánosháziak.

Kiss András polgármester emlékeztetett, idén is igyekeztek minden korosztályt megszólítani, ez a település legnagyobb költségvetésű programja, ajándék a helyieknek. A civil szervezetek a gasztronómia területén (is) kivették részüket az ünnepből: 1500 főre főztek.

Forrás: vaol.hu, Bakos Ágnes és FM