Magyarszecsőd, Magyarszecsődi Fesztiválmegnyitó 2017.08.05.14:00

2017-08-07 12:00:50


Fesztivál és emlékmű avatás Magyarszecsődön

2017. augusztus 5.

MAGYARSZECSŐD - Ahogy 2003 óta minden augusztusban, úgy a mostani hétvégén is fergeteges programkavalkáddal várta vendégeit a Magyarszecsődi Fesztivál.


V. Németh Zsolt államtitkár, országgyűlési képviselő és Károlyi Gyula polgármester felavatták az 1956-os emlékművet és a gyermekek parkját. Az ünnepség után folyamatosan követték egymást a szórakoztató műsorszámok.


Az államtitkár köszöntő beszédében elmondta: Ha végigtekintünk a hétvége programján, láthatjuk, hogy kultúrák találkozásának lehetünk szemtanúi itt, ebben a faluban: Ezen a színpadon találkozik egymással az angolszász eredetű rock, a Kolumbiából származó zumba, az amerikai stand up comedy vagy az eredetileg Kubában táncolt salsa. Egy falunap mindig jó alkalom arra, hogy bemutassuk és megismerjük más tájak, más nemzetek értékeit is.


Magyarszecsőd számos természeti, történeti és kulturális értékkel rendelkezik, ezeket is ünnepeljük ma. És remek emberanyaggal, ne feledjük! És ezen túl: egy közösséggel, amely gyarapodik, amely sok eredményt tud felmutatni, s amely a jövőben, reményeink szerint, még aktívabbá és dinamikusabbá válik majd.

Forrás: vaol.hu, FM

Fotó: FM