Budapest, Az FM és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete közötti megállapodás aláírása 2017.03.02 11:00

2017-03-06 08:00:10


Együttműködési megállapodást kötött a Földművelésügyi Minisztérium és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete

2017. március 2.

Együttműködési megállapodást kötött a Földművelésügyi Minisztérium (FM) környezetügyért, agrárfejlesztésért és hugarikumokért felelős államtitkársága és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE). A megállapodás a környezettudatosságra nevelés mellett számos kedvezményt nyújt az egyesületi tagoknak - jelentették be a szervezetek képviselői csütörtökön az Utazás 2017 kiállításon, Budapesten.


V. Németh Zsolt államtitkár kiemelte: a környezeti értékek megőrzéséhez azok bemutatásán át vezet az út, a 10 magyarországi nemzeti park az országban 343 ökoturisztikai látogatóközpontot, 192 tanösvényt, 8 tájházat, 3 arborétumot, és 34 barlangot tart fenn. A létesítmények látogatóinak száma évről évre dinamikusan nő, tavaly 1,6 millió látogatót fogadtak.


A most aláírt megállapodás többirányú szakmai együttműködést, közös programok és pályázatok meghirdetését teszi lehetővé a nagycsaládosok egyesületével. A megállapodás értelmében az FM lehetőség szerint bevonja az egyesületet a gyermek és ifjúsági korosztályt érintő, tárca által kiírt pályázatokba - mondta az államtitkár. Példaként kiemelte az Ifjú Kócsagőr Programot, és a Vadonleső pályázatot. Hozzátette: a minisztérium célja, hogy a természet szeretetére, védelmére neveljen, miközben megismerteti a látogatókkal a védett természeti értékeket, területeket.


Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke elmondta, hogy az egyesület tagjai 20 százalékos kedvezményt kaphatnak a nemzeti park igazgatóságok üzemeltetésében lévő szálláshelyek árából, és a nemzeti parkok látogatóhelyeinek szolgáltatásait (belépőjegy, barlangtúra) a tagsági kártyával rendelkező tagok harmadik és további 14 év alatti gyerekei ingyenesen vehetik igénybe. Az egyesületnek jelenleg 14 ezer család a tagja, 240 helyi szervezete van - tette hozzá.

Forrás: MTI; FM Sajtóiroda

Fotó: Pelsőczy Csaba