Keléd, Zöldségfeldolgozó üzem avatása 2016.07.08 10:00

2016-07-11 08:00:20


Zöldségfeldolgozó üzemet adták át Keléden

2016. július 8. 13:34

A Startmunka Program keretében 30 millió forintos beruházás történt Keléden. Ez a fejlesztés az egész térség fejlődésének, jövőképének sokat segít – hangsúlyozta V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár.


V. Németh Zsolt kiemelte, hogy a kelédiek felismerték a térség adottságait és lehetőségeit. Ezért a közelmúltban konyhakerti növények termesztésébe kezdtek, és a továbbfejlődésre esélyt látva zöldségfeldolgozó üzemet hoztak létre, amellyel még több embernek biztosíthatnak munkát.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a feldolgozó üzemben előállított termékek alapanyagait saját maguk termelik a helyiek. Az üzem mára 40 embernek biztosít megbízható munkalehetőséget. A jelenleg még csak zöldségfeldolgozással foglalkozó üzem tervei között szerepel gyümölcsösök telepítése is. Ez is jól mutatja, hogy a helyiek lelkesedése és tenni akarása példaértékű lehet más települések számára is.Méltán lehet büszke Vas megye Keléd községre, hiszen ez a település a közfoglalkoztatási programok megvalósításában nyújtott kiemelkedő szakmai tevékenységéért miniszteri oklevélben részesült.

V. Németh Zsolt külön kiemelte, hogy a magyar kormány az életteli közösségek erejében bízik. Ezért is támogatta a Start közmunka program keretében összetartó, tenni akaró települések mintaprojektjeit.

Forrás: FM Sajtóiroda