Szentgotthárd, Sajtótájékoztató A Magyar Államkincstár irodájának avatója 2016.02.26. 11:00

2016-03-03 08:00:00


Új állampapír értékesítési pontokat nyit a Magyar Államkincstár

A Magyar Államkincstár tovább bővíti állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálati hálózatát. Az országszerte megnyíló új értékesítési pontok értékpapír nyilvántartási-számla, Start-értékpapírszámla, Tartós Befektetési Számla nyitással- és kezeléssel; továbbá kényelmi szolgáltatásokkal – TeleKincstár, WebKincstár, illetve MobilKincstár – állnak az ügyfelek rendelkezésére.


V. Németh Zsolt államtitkár, országgyűlési képviselő sajtótájékoztatón vett részt a szentgotthárdi állampapír értékesítési pont megnyitója alkalmából.
Az államtitkár többek között azt is elmondta, hogy Vas Megyében a szentgotthárdi ügyfélszolgálat megnyitásával Szombathely, Sárvár és Körmend mellett a 4. helyszínen válik elérhetővé az állampapír a vásárolni szándékozók számára.
Szentgotthárdon a hét három napján, Körmenden két nap, Sárváron három nap várjuk az érdeklődőket, befektetni szándékozókat. A sajtótájékoztató után megtekintették az új irodát, ahol az első ügyfelet köszöntötték.


A Kincstár 2015. december 17-től újabb 25 helyen nyit értékesítési pontot annak érdekében, hogy ügyfelei részére több helyen váljon elérhetővé az állampapír befektetés. 2013-ban 10 helyen, 2014 őszén pedig újabb 24 helyen nyílt értékesítési pont országszerte. A nyitás révén a szentgotthárdi és a Szentgotthárd környéki ügyfelek az állampapírokkal, Start-értékpapírszámlával kapcsolatos ügyeiket itt helyben, a Deák Ferenc utca 15. szám alatt hatékonyan intézhetik; a Kincstár munkatársai pedig mindent megtesznek annak érdekében, hogy az ügyintézés gördülékeny legyen.


Az állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálatokon – így Szentgotthárdon is – kizárólag bankkártyás fizetésre van lehetőség. Az állampapír vásárlás ellenértékének kiegyenlítése forint- és euró alapú bankkártyával, átutalással és pénzszámla terhére történhet. Fontos kiemelni, hogy kiegészítő – TeleKincstár, WebKincstár, illetve MobilKincstár – szerződések megkötését követően az állampapír befektetéseket kényelmesen interneten, vagy telefonon keresztül, akár otthonról is lehet intézni, továbbá az értékpapírszámlát érintő jóváírási tranzakciókról díjmentes SMS szolgáltatás igénybevételével is értesülhetnek az ügyfelek. Az ügyfelek kényelmét elősegítendő lehetőség van ügyfélregisztrációra, illetve online időpontfoglalásra is a Kincstár honlapján keresztül.


A szentgotthárdi nyitást követően pedig további 10 helyen nyílik majd értékesítési pont szerte az országban. Az értékesítési pontok mellett a Kincstár országos rendezvényeken is jelen van a kincstári állampapír-forgalmazás megismertetése, népszerűsítése érdekében, melynek keretében lehetőség van például számlanyitásra is, hangsúlyosan a Start-értékpapírszámla megnyitására.

Az értékesítési pontok elérhetőségéről, illetve a rendezvényekről, valamint az állampapír-forgalmazás részleteiről a Magyar Államkincstár honlapja nyújt bővebb felvilágosítást (www.allamkincstar.gov.hu).
Forrás: Nyugat.hu