Rábagyarmat, Idősek napi farsang 2016.02.07

2016-02-09 11:00:02


Idősek farsangja (Rábagyarmat)

2016. február 7

V. Németh Zsolt államtitkár és országgyűlési képviselő beszédében köszöntötte a rábagyarmati idősek napi közönséget.

Az alábbi sorokkal kezdte: A fiatalság mércéje nem az életkor, hanem a szellem és a lélek állapota: az akarat- és a képzelőerő, az érzelmek intenzitása, a jókedv és a kalandvágy győzelme a lustaságon. Ez az Albert Schweitzer által kitűnően megfogalmazott gondolat lehetne a ma este mottója.


Majd így folytatta: Az élet tisztelete. Azt hiszem, ez a legfontosabb érték, amit minden generációnak alkalmaznia kell a többi korosztállyal szemben, nemcsak azért mert ez a helyes, hanem azért is, mert így tudnak egymástól folyamatosan tanulni és így fejlődni. A fiatalok így válhatnak meggondoltabbá, bölcsebbé, az idősebbek pedig így tudják megőrizni lendületüket, kíváncsiságukat. Én minden nap tanulok valami újat az unokámtól és azt hiszem ez a tőle kapott tudás olyan lendületet is ad, mely képessé tesz a fejlődésre.


A következő sorokkal zárta köszöntőjét: Csak azt tudom kívánni ezek után, hogy a remény, az önbizalom, a hit, sose hagyja el Önöket egy pillanatra sem és ezen a farsangi ünnepen pedig ne csak a szépségre, örömre, merészségre, hanem egy kicsit a gyermeki bolondozásra is legyenek nyitottak.