Hosszúpereszteg,125 éves a Tűzoltó Egyesület 2015.szeptember 26

2015-09-30 12:00:58


    V. Németh Zsolt államtitkár, országgyűlési képviselő köszöntőt mondott a Hosszúperesztegi 125 éves a Tűzoltó Egyesület elnevezésű rendezvényen, és a parancsnoknak átadta a pályázaton elnyert terepjáró kulcsait.

 

    Szentmisével kezdődött szeptember 26­án, szombaton a Hosszúperesztegi Önkéntes Tűzoltóság ünnepi rendezvénye, melyet 125 éves fennállás alkalmából rendeztek a község tűzoltói. A szentmisét követő ünnepségre a művelődési házban került sor, melyen tiszteletét tette V. Németh Zsolt térségi országgyűlési képviselő, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésekért és hungarikumokért felelős államtitkára, Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke, Erdélyi Krisztián tűzoltó ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, valamint Kovács András, a Vas Megyei Szent Flórián Tűzoltószövetség elnöke is.

 

    A Hosszúperesztegi Önkéntes Tűzoltó Egyesület az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a vidéki gazdaság és lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére igénybe vehető pályázaton egy Suzuki Vitara Allgrip gépjárművet nyert el. A jármű kulcsait V. Németh Zsolttól, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésekért és hungarikumokért felelős államtitkártól vehette át a parancsnok. A terepjárót a helyi plébános megszentelte, melyet ezt követően vehettek birtokba a tűzoltók.

Forrás: Vaol.hu