Egészségház átadása

2014-09-29 10:00:44


 

A vasvári Kistérségi Egészségház kialakítása hozzájárul a város rangjához méltó és a térség lakóit megillető infrastruktúra kiépüléséhez - jelentette ki az intézmény átadásán V. Németh Zsolt. A fejlesztés az új Széchenyi terv keretében, 200 millió forint támogatásból valósult meg.

 

 

"Ezt a várost, ezt a térséget elsősorban a különleges hangulata, a sajátos szelleme miatt szeretjük. Történelmi múltja, természeti adottságai, pezsgő kulturális élete és nagyszerű közösségei miatt úgy gondolom, kiváltság itt élni. De ez nem jelenti azt, hogy itt ne lenne szükség az emberek kényelmét, biztonságát vagy - jelen esetben - egészségét szolgáló fejlesztésekre. Ezért örülök, hogy ma Vasvár fejlődésének egy újabb állomásához érkezhettünk, hogy egy lépéssel ismét közelebb kerültünk ahhoz, hogy a város rangjához méltó, a térség lakóit megillető infrastruktúra épüljön ki." - mondta köszöntőjében V. Németh Zsolt.

 


A Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára felhívta a figyelmet arra, hogy a beruházásnak köszönhetően a kistérségben élő mintegy 15 ezer ember egy jól megközelíthető, akadálymentesített, energiahatékony és korszerű egészségházban juthat ellátáshoz. Az intézményben háziorvosi, gyermekorvosi, szakorvosi és fogászati rendelő működik, emellett védőnői tanácsadó- és fizioterápiás helyiségeket is kialakítottak.A beruházás legfőbb célja az volt, hogy az Egészségház a megújult eszköz és műszerparkjával, valamint integrált szakellátásokkal a vasvári kistérség korszerű, egészségmegőrző, fejlesztő, diagnosztizáló és gyógyító központja legyen. Mostantól egy helyen, és magasabb színvonalon érhetők el azok az egészségügyi alap- és szakellátások, amelyek addig egymástól távol, a város különböző pontjain működtek.

 

Forrás: Földművelésügyi Minisztérium Sajtóirodája

 

Fotó: Török