120 éves a Tűzoltó Egyesület

2014-07-15 09:00:02


Fennállásának 120. évfordulóját ünnepelte Szakonyfalu Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete szombaton. A jubileumi ünnepségen V. Németh Zsolt államtitkár, országgyűlési képviselő mondott köszöntőt.

 

A szakonyfalui tűzoltók munkáját ma már modern eszközök és berendezések támogatják, s mindehhez sokéves tapasztalat és korszerű tudás is párosul. Ami viszont nem változott 120 év alatt sem, az a tűzoltók hozzáállása. Ha kiöntenek a folyók, ha fákat csavar ki, és tetőket ver le a szél, ha belvíz vagy jégeső okoz problémát, ha lángra kap valami, vagy balesetet szenved valaki, az önkéntes tűzoltókra ma is ugyanúgy lehet számítani. A helyi tűzoltók rátermettsége, elhivatottsága, a generációknak továbbadott jó példája, kötelességtudata és felelősségvállalása megmaradt a hosszú évtizedeke alatt - mondta V. Németh Zsolt ünnepi beszédében.

A helyi tűzoltók ott vannak, ha baj van. De nem hiányoznak a versenyekről, megmérettetésekről, találkozókról, ünnepekről, bálokról sem. Hiszen ők maguk is részesei annak a közösségnek, amire vigyáznak. Talán ez az összetartás, ez a lendület az oka, hogy évről-évre csatlakoznak hozzájuk olyanok, akik munkájuk, családi kötelességeik mellett időt szakítanak a szolgálatra. Ma őket ünnepeljük, hiszen az egyesület 120 éve az egyes emberek rászánt idejéből, sok-sok feláldozott órájából tevődik össze - tette hozzá.