Felsőszölnök és Kétvölgy között avatott utat a magyar és a szlovén kormányfő

2014-01-13 09:30:00


Orbán Viktor magyar és Alenka Bratusek szlovén miniszterelnök pénteken délután átadta a Vas megyei Felsőszölnök és Kétvölgy közötti utat. Az ünnepi alkalmon Felsőszölnök országgyűlési képviselőjeként V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár is részt vett.

A Kétvölgyet Felsőszölnökkel összekötő út megépítéséről a magyar kormányfő azt mondta, az a saját gyengeségeink felett aratott diadal. A Rábavidéken élő szlovének ugyanis nagyon hosszú ideje szorgalmazták az általuk szekérútként és gyalogszerrel templomba járáshoz használt, ezért "miseútnak" keresztelt út megépítését, de sokáig bürokratikus akadályok ütköztünk.

A miniszterelnök hangsúlyozta: a magyar kormány tartozott ennek az útnak a megépítésével a helyiek felé, akik négy évvel ezelőtt igen nagy arányban szavaztak bizalmat a jelenleg kormányon lévőknek. Ez nem a politikáról, hanem a bizalomról szólt - mondta a kormányfő. A vezetőknek pedig az a feladata, hogy meghálálják a bizalmat - tette hozzá.

Alenka Bratusek szlovén miniszterelnök kiemelte, a határ két oldalán élő nemzetiségek nemcsak összekötik és egyesítik az országokat, de szorosabb gazdasági, kulturális és emberi kapcsolatokat tesznek lehetővé, s mindez olyan érték, amit ki kell használni.

Forrás: MTI