Megújulva kapta vissza közösségi intézményét Túristvándi

2013-04-04 10:00:00


"Óriási jelentősége van ennek a fejlesztésnek, hiszen a település ifjúsági, közösségi és kulturális élete végre a kor elvárásainak megfelelő, méltó környezetbe kerül" - mondta Lakatosné Sira Magdolna, Túristvándi polgármester a több mint 47 millió forintos uniós támogatásból megújított Integrált Közösségi és Szolgáltató Térről. A túristvándi IKSzT-t szerdán V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár avatta fel:

Túristvándi címerének két oldala van. Egyik felén tölgyfa és hal látható, másik felén ekevas és malomkerék. Úgy gondolom, Túristvándi különlegessége is két dologban áll. Az egyik egy ajándék, egy adottság: a gyönyörű természeti környezet, amelyben elhelyezkedik. A másik viszont már túristvándiak munkájának és összefogásának az eredménye: a nagyszerű helyi közösség - emelte ki az államtitkár az átadón.

Az ember olyan, hogy kincsei közül a szellemi, eszmei értékeket szereti formába önteni, szereti valami kézzel foghatóhoz kötni. Ahogy a molnárhagyományoknak is szükségük van az életben maradáshoz a túristvándi vízimalomra, úgy a közösségi élmények is csak közösségi térben tudnak létrejönni. Ma egy megújult közösségi térrel gazdagodik Túristvándi. Kívánom, hogy az IKSzT sok közös élménynek, ifjúsági, közösségi, kulturális tevékenységnek és programnak legyen a helyszíne, és járuljon hozzá Túristvándi folyamatos fejlődéséhez is - tette hozzá.