Szlovákiában tárgyalt a Magyar-Szlovák Mezőgazdasági Vegyes Bizottság

2013-03-07 08:00:40


A vidékfejlesztési együttműködésekről, az élelmiszerek minőségpolitikai kérdéseiről és a Közös Agrárpolitika reformjának elemeiről tárgyalt V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár Magdalena Lacko-Bartošová szlovák államtitkárral a Magyar-Szlovák Mezőgazdasági Vegyes Bizottság szerdai soros ülésén, a szlovákiai Podkylavában.

A szakértői megbeszélések összegzéseként V. Németh Zsolt elmondta, hogy a felek kiemelt figyelmet szenteltek a LEADER-együttműködések ösztönzésének, és szorgalmazták a hagyományos élelmiszerek uniós oltalma iránti közös kérelmek benyújtását is. Az Európai Unió tagországaként Magyarország és Szlovákia is nagy várakozással tekint a Közös Agrárpolitika reformjának alakulására, ezért fontos, hogy a határ két oldalán dolgozó kollégák a Vegyes Bizottságban is egyeztethettek a közvetlen kifizetések jövőbeni rendszerével kapcsolatos álláspontjaikról.

A Mezőgazdasági Vegyes Bizottság a rendszeres magyar-szlovák szakmai együttműködés legfontosabb fóruma, melyet a felek változó helyszínen, évente szerveznek meg.

Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája