Ünnepélyes keretek között zárta az évet a NAKVI

2012-12-20 10:00:00


V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) szerdán megrendezett karácsonyi záróünnepségén köszönte meg az egész éves munkát és együttműködőst a Vidékfejlesztési Minisztérium háttérintézménye dolgozóinak:

"Az Advent legtöbbünk számára elcsendesedést, befelé fordulást, számvetést jelent, de azt hiszem, így, a harmadik gyertya meggyújtásán túl, már itt az ideje, hogy a várakozást felváltsa a valódi ünneplés. Az ünnep pedig a közösségé - mondja Hamvas Béla, és néhány nappal Szenteste előtt jó látni, hogy legszűkebb közösségünkön - a családunkon - túl tartozunk még más kisebb-nagyobb közösségekhez is.

Ezek közül a legtöbb időt talán épp kollégáink körében töltjük, ezért azt gondolom, akkor mehetünk nyugodt és könnyű szívvel haza a szeretteinkhez, ha előtte - mintegy lezárásként - boldog Karácsonyt kívánunk egymásnak, és megünnepeljük a közös munkával töltött évet.

Márai Sándor receptje szerint: Az ünnep legyen ünnepies. Legyen benne tánc, virág, fiatal nők, válogatott étkek, vérpezsdítő és feledkezést nyújtó italok. Ezúton is köszönöm, hogy ehhez a legtöbb feltételt a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet vezetői és kollégái garantálják.

Az év során már megszokhattam, hogy ha szükség van segítségre, támogatásra, egy kreatív ötletre, egy hatékony megoldásra, akkor a NAKVI munkatársaira mindig számíthatok.

Ezúton szeretnék megköszönni Önöknek minden megválaszolt telefonhívást, minden lezárt ügymenetet, minden hasznos információt, minden összpontosítással, odafigyeléssel megtöltött munkaórát, amivel hozzájárultak ahhoz, hogy ne csak a mai ünnep, de az ezt megelőző hétköznapok is teljesek legyenek."