100 éves a Vasvár Városi Sportegyesület

2012-06-18 09:00:00


Harmadik alkalommal rendezte meg nagysikerű Sport és Zene Fesztiválját pénteken a Vasvár Városi Sportegyesület (VVSE), mellyel ezúttal fennállásának 100. évfordulóját is ünnepelte az egyesület.

A kétnapos rendezvény június 15-én a Békeházban ünnepi közgyűléssel kezdődött, melyet Kovács Tilda, Vasvár polgármestere nyitott meg, majd Németh Attila, a VVSE elnöke köszöntötte a vendégeket. Ezt követően V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője méltatta a 100 esztendős egyesület munkásságát:

"Karinthy Frigyes definícióját venném kölcsön: Sport alatt mindazokat a mozgásokat és görcsöket értjük, amiket evégből felheccelt emberek egyes testrészeikkel külön, és egész testükkel oly célból végeznek, hogy egyetlen rész sem maradjon azon a helyen, ahova az Isten teremtette, hanem lehetőleg olyan helyzetet foglaljon el, amire az illető testrész egyáltalában nincsen berendezve. A Vasvár Városi Sportegyesület épp abban segít, hogy minden testrészünk egyben legyen, a helyén legyen, sőt az egész közösségünket is egybekovácsolja, s segít benne megtalálni a helyünket.

Ezt szeretném megköszönni az Egyesület tagjainak és támogatóinak a megalakulás 100. évfordulója alkalmából!  100 év nagy idő. Talán segít elképzelni, milyen nagy, ha elmondom, hogy 100 éve süllyedt el a Titanic, 100 éve nyújtották be az Eiffel-torony terveit, és hogy 100 éve hajtották végre az első sikeres ejtőernyős ugrást repülőgépből. Bizony, ilyen hosszú ideje már annak, hogy a vasvári sportegyesület formálja - nemcsak nyelvhasználatunkat, de - testünket, lelkünket, életfelfogásunkat és, nem utolsó sorban, közösségünket is. 100 éve született Örkény István, Alfonzo valamint Ottlik Géza - ma már egyikőjük sem lehet köztünk, de a Vasvár Városi Sportegyesület ma is él, virul, és ereje teljében tevékenykedik.

V. Németh Zsolt végezetül kihangsúlyozta a város és a sportolói közösség páros kapcsolatának szoros kötelékké nemesedett hagyományainak előnyeit és értékeit.

Ezután ismertették az egyesület történetét, majd a kitüntetések átadása következett. Este kézilabda és labdarúgó utánpótlás bemutatókra és az egykor az NB I/B-ben szereplő női kézilabda csapat gálamérkőzésére került sor. Szombaton a városi labdarúgópályán folytatódott a jubileumi rendezvény labdarúgó utánpótlás tornával és  öregfiúk meccsel, késő estig pedig szórakoztató és zenei programok várták az érdeklődőket.