Modern közösségi ház Magyarszerdahelyen

2012-03-05 09:00:00


A magyarszerdahelyi önkormányzat több mint 46 millió forintot nyert a régi iskola helyreállítására, amelyből modern közösségi házat alakítottak ki. Az IKSzT pénteki ünnepélyes átadásán V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért államtitkár mondott köszöntőt:

"Ha a világ nagy közösségi tereire szeretnénk vetni egy pillantást, ma - az internet világában - már könnyű dolgunk van. A nagyfelbontású műholdas térképeken a New York-i Times Square, a londoni Temze-part vagy a párizsi Champs-Élysées minden apró kis részlete látható. Ha viszont olyan kis magyarországi településeket szeretnénk szemügyre venni, mint Iszkaszentgyörgy, Gersekarát, Ikervár vagy épp Magyarszerdahely, már nem olyan aprólékosak a térképek.

Pedig a magyar vidéki községeknek ugyanúgy megvannak a maguk mozgalmas, a hely szellemét visszatükröző közösségi tereik, mint a nagy világvárosoknak. Számunkra ugyanolyan fontos a Kürtös-patak, mint az angoloknak a Temze, ugyanolyan büszkék vagyunk a világháborús emlékművünkre, mint a franciák a Diadalívre.

Vidékfejlesztésért felelős államtitkárként azt tapasztaltam, hogy annál erősebb, annál összetartóbb egy közösség, minél több közösségi tere van. Kezdve a patakparttól és az út menti padoktól; át a templomon, az óvodán, a művelődési házon; egészen a modern kor kihívásainak is megfelelő Integrált Közösségi és Szolgáltató Terekig" - hangzott el az ünnepi köszöntőben.