Új utak vezetnek a szőlőhegyre Lukácsházán

2011-10-11 11:30:00


75 százalékos uniós támogatással, közel 190 millió forintból újították fel a mezőgazdásági és szőlőhegyi utakat Lukácsházán. A beruházást az idei szürettel egybekötve ünnepelték szombaton a helyiek és V. Németh Zsolt államtitkár. Lukácsháza Önkormányzata bízik abban, hogy a fejlesztések a lakosok kényelme mellett a település turisztikai vonzerejét is emeli majd.

 A lukácsháziak eddig is tudták az őszi évszak szép oldalát nézni, mostantól azonban még több okuk lesz a derűlátásra, hiszen a felújított mezőgazdasági és szőlőhegyi utakon már a rossz idő, az eső és a szél sem szegheti kedvüket, akár dolgozni indulnak, akár csak egy kellemes kirándulásra - mondta az államtitkár.

Bárhova is vezessen az útjuk ezentúl, jusson eszükbe Márai Sándor gondolata: Az utaknak értelmük van: elvezetnek valahová. Nemcsak mi haladunk az utakon, az utak is haladnak velünk. Az utaknak céljuk van. Ezeknek a megújult, megszépült utaknak például az, hogy kényelmesebbé tegyék az itt lakók életét, és szeretettel fogadják az ide érkező vendégeket.

Kívánom, hogy ezeket az utakat minél több kíváncsi látogató tapossa, aki ideérkezve megismeri és szívébe zárja Lukácsházát, és kívánom, hogy a lukácsháziak is minél gyakrabban fussanak össze útjaikon, hogy a találkozásokkal egyre szorosabbra fűzzék ennek az összetartó közösségnek a szálait - zárta köszöntőjét V. Németh Zsolt.