FOGADÓÓRÁK

2010-11-15 17:43:46


November 12-én pénteken a választókerületében tartott megbeszéléseket és képviselői fogadóórát V. Németh Zsolt.

 

 

   Délelőtt  Vasalján a körjegyzőségen találkozott Vasalja,   Kemestaródfa,Magyarnádalja,Magyarszecsőd, Molnaszecsőd és Egyházashollós polgármestereivel, akikkel megvitatták a tervezés alatt lévő M8-as út  körmendi elkerülő szakaszának egyes nyomvonalváltozatai által keltett környezeti hatásokat. A megbeszélésen jelen voltak más helyi lakosok is, akik előadták ezzel kapcsolatos aggályaikat képviselőjüknek, aki tájékoztatást adott, a szakmai, lakossági viták és fórumok menetrendjéről. Elmondta, hogy jövő év első negyedévének végéig van módjuk kifejteni a polgároknak a nyomvonalváltozatokkal kapcsolatos véleményeiket, javaslataikat, s csak ezen meghallgatásokat követően kerülhet sor a végleges nyomvonal elfogadására. Mielőbb meg kell épülnie az új útszakasznak, ezt kívánja Körmend térségének minden lakója, hiszen egyre elviselhetetlenebbé válik a városra zúduló forgalom, különösen azért is, mert az osztrákok már döntöttek az A2-es autópálya Rábafüzesig való megépítéséről.   

Szó esett a körmendi vonzáskörzet településeinek szennyvíz-csatornázási gondjairól is, melyek megoldását nagyban elősegítené egy kormányrendelet módosítása. V. Németh Zsolt az érintet települések vezetőinek elmondotta, hogy ennek érdekében lépéseket tesz, és további egyeztetéseket javasolt az ügyben.  Segítségét kérték egy megvalósítandó biomassza erőmű ügyében is, mely több mint harminc embernek adhatna munkát.

Ezt követően a körmendi városházán meghirdetett képviselői fogadóórájára sietett, ahol már számos választója várta panaszos és egyéb ügyes bajos ügyekkel. Volt aki a szántóját  hét évtizedre megterhelő - kavics kitermelési célú - bányatelek bejegyzést kifogásolta, más a méltánytalan nyugdíj megállapítása ügyében, több fiatal gazda pedig agrár ügyekkel fordult bizalommal képviselőjéhez, aki mindenkit megnyugtatott, hogy utánajár a problémás ügyeknek.