A vasvári iskola 25 milliót fordíthatott fejlesztésre

2010-04-28 15:48:59


Vasvár önkormányzata sikeresen pályázott több alkalommal is. Az összeget az intézmény megújítására és a diákok fejlesztésére fordították.

Sejberné Szabó Mariann, a Kardos László Általános Iskola igazgatóhelyettese elmondta, hogy legutóbb a Nyugat-dunántúli Operatív Program Közoktatási infrastruktúra és szolgáltatások fejlesztésére kiírt pályázatán nyert az intézmény, az összeget az intézmény oktatóépületének a megújítására és a tornacsarnokban lévő lelátó bővítésére fordították.

- A tárgyi feltételeink korszerűsítésével együtt járt a szakmai munka innovációja is - folytatta az igazgatóhelyettes. - Éppen ezért tavaly nyáron pályázott az iskola A Társadalmi Megújulás Operatív Program Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés innovatív intézményekben TÁMOP 3.1.4/08/2-2009-0213 című felhívásra. A pályázatunk sikeres volt, így 25 millió forintot nyertünk eszközbeszerzésre, a szakmai munka megújítására, továbbképzésre, újszerű tanulásszervezési eljárásokra, valamint témahetek, projektek megvalósítására.

A tavalyi év decemberében kezdődött el az egyik legnagyobb programsorozat a Vavasár projekt, melyet április 23-én zárt le az iskola. Ahogy a megnyitóban is elhangzott Horváthné Tóth Mária igazgatótól és Sejber Mihály tanártól, a projekt vezetőjétől, a rendezvény a sok-sok új ismeret megszerzésén, a közösségi élmények átéléseé, a helyi értékek felkutatásán túl, az identitástudat, a lokálpatriotizmus erősítését is hivatott szolgálni.

A projekt során rendhagyó történelemórákat tartottak dr. Zágorhidi Czigány Balázs múzeumigazgató segítségével, a tanulók rengeteget hallhattak a település történelmi értékeiről. Nagy élményt jelentett a diákoknak a városban található emléktáblák, emlékhelyek felkutatása, amelyekről az 5. a osztály filmet is készített. Számítástechnika- órán képeslap és naptár készült a településről, valamint Vasvár nevezetes épületeinek makettjeit is megformázták a diákok, ezenkívül a könyvtár által szervezett akadályversenyen is részt vehettek a tanulók. Vasvár térképét is elkészítették a nagyobbak rajzórákon, ez most a Holdgaléria két oldalfalán látható.

A múlt pénteki zárórendezvényen  az igazgató szavai után elhangzott az iskolai énekkar előadásában, Pappné Bem Gabriella karnagy vezetésével a Vasvári induló. Minden osztály elkészített egy prezentációt és egy mestermunkát a projekthez, s a legjobbakat be is mutatták. A program zárásaként kihirdették az eredményeket, majd pedig átadták a jutalmakat. A város nevezetes épületeiről készültek makettek, s a legszebb alkotás tulajdonosának, Neher Andrásnak a város polgármestere, V. Németh Zsolt adott át jutalmat.

(VN)