Javaslat a 2010. évi költségvetési előirányzatok módosítására

2009-10-16 11:38:39


Napról napra újabb és újabb tények bizonyítják, hogy a kormány az elmúlt húsz év legveszélyesebb költségvetését nyújtotta be az országgyűlésnek. Ez a Bajnai-csomag tovább rontja Magyarország helyzetét, mert ahelyett, hogy saját lábára állítaná az országot, tovább megy a megszorítások kudarcokkal teli útján és a növekedés beindítása helyett továbbra is a nemzetközi hitelek és segélyek lélegeztetőgépén tengeti az országot. A munkanélküliség egyre nő, a reálbérek csökkennek, a versenyképességi világranglistán hét év alatt harminc helyet csúsztunk vissza, a beruházások pedig - az államadósság drámai emelkedése mellett - folyamatosan esnek vissza. Az ország megújításához elengedhetetlenül fontos a növekedés megindulása, amely nélkül a költségvetés csak mélyíti a válságot.

Magyarország érdeke, hogy ezt a kormányzati alkalmatlanságot és tehetetlenséget minél előbb átadjuk a múltnak. A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség és a Kereszténydemokrata Néppárt ennek megfelelően nyújtja be az önkormányzatokat érintő módosító javaslatait.

A források fedezete a parlament jóváhagyása nélkül elkölthető tartalékok egy része. A tartalékok túlzott nagysága ugyanis felveti a politikai osztogatás szándékának gyanúját.

Tovább a teljes módosító javaslathoz >>>