PROGRAMNAPTÁR
2024. június 19. szerda
HKSzCsPSzV
         

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30FACEBOOK

Megújult a halastói kultúrház

  nyomtatási kép
Átadták szűk körben a Magyar falu program révén megújult halastói közösségi házat.
– Kölcsönvehetnék a nagy élelmiszerlánc jelmondatát, hogy „a legkisebb is számít”, mert a Magyar falu programban nagyságtól függetlenül, az ötezer fő alatti települések támogatásban részesülnek – mondta V. Németh Zsolt miniszteri biztos, a térség országgyűlési képviselője az átadáson. – Két pályázatot is elnyert az elmúlt időszakban Halastó. Nagyon dicséretes az a módszeres munka, amivel megújították a művelődési házukat, először belülről, most kívülről: lecserélték a héjazatot, hőszigetelték az épületet, látványos változást értek el.
Az országgyűlési képviselő hozzátette: reméli, a napokban megérkezik a közterület-karbantartó eszközök teljes köre is, amelyekből már néhány megjött; így sikerül olyan vonzó településképet felmutatni, amely nemcsak az itteni fiatalokat ösztönzi maradásra, hanem a Magyar falu program a kormány családtámogatási programjának segítségével akár másokat is idevonz.
Németh Lászlóné polgármester elmondta: azért látták fontosnak kihasználni a Magyar falu program adta lehetőséget, mert sok eseményt szerveznek minden évben: az idősek napjától a farsangon, a húsvétváráson, a szüreti felvonuláson át az adventi, karácsonyi készülődésig. Közművelődési csoportok ugyan nincsenek, nagyon kevesen lakják, elöregedett a falu, de a lakosság kétharmada olyan, aki szeret részt venni a közösségi programokon, nagy az összetartás. A kultúrházban színpad is van, bábjátékokat, cirkuszi előadásokat, népdalos műsorokat is fogadnak.
Ha vége lesz a járványnak, újra kell szervezni mindent, de a polgármester asszony szerint van erő a halastói közösségben, már nagyon várják az emberek, hogy ismét összejöhessenek, hiányzik nekik a közösségi élet.
VAOL