PROGRAMNAPTÁR
2024. június 19. szerda
HKSzCsPSzV
         

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30FACEBOOK

Tornacsarnok épül Csákánydoroszlón

  nyomtatási kép
Már áll a tartószerkezete a 621 millió forintból épülő tornateremnek, így megtartották a bokrétaünnepséget. A jövő tavaszra elkészülő csarnok sport- és kulturális rendezvényeknek egyaránt helyet adhat.
A Csaba József Általános Iskolához tartozó A típusú torna­terem bokrétaünnepségét csütörtökön délelőtt rendezték, ez a hagyományok szerint az építők és építtetők ünnepe, amelyet az épület tartószerkezetének elkészültekor szokás megtartani. A történelmi tradíciónak megfelelően a szalagokkal díszített koszorú ezúttal is az épület legmagasabb pontjára került. Elsőként Horváth István Mihály polgármester szólt a jelenlévőkhöz, s elmondta, hogy a tisztán kormányzati forrásból, mintegy 621 millió forintból épülő csarnok nettó alapterülete 764 négyzetméter. Hozzátette, a beruházással a településen élők ötvenéves álma valósul meg.
V. Németh Zsolt orszá­g­gyűlési képviselő a mostani időszakot a település aranykorának nevezte, amikor az 1,5 milliárd forintos összértékű beruházásoknak köszönhetően Csákánydoroszló az aktív turizmus térképére is felkerül, és egyre vonzóbbá válik. Mint hangsúlyozta, ő is mindent megtett, hogy a csarnok felépülhessen, de a valódi érdem a csákánydoroszlóiaké, akik ezt nagyon-nagyon akarták, hiszen már évtizedekkel korábban csak ezért hoztak létre egy alapítványt. – Biztos vagyok benne, hogy a torna­teremnek nem lesznek kihasználatlan órái sem a sport, sem a kultúra terén – mondta.
Felszólalt Sárfalvi Péter sportlétesítményekért és sport­kapcsolatokért felelős he­lyettes államtitkár is, aki hangsúlyozta: az a cél, hogy minél több gyermek és felnőtt mozogjon rendszeresen, ehhez pedig a Nemzeti közneve­lési infrastruktúra-fejlesztési prog­ram segítségével igyekeznek biztosítani a hátteret. – Pár éve még nem gondoltuk volna, hogy nemcsak a nagyvárosokban, de a kisebb településeken is megvalósulhatnak ekkora beruházások – fogalmazott, majd hozzátette, az ígéret szerint jövő tavaszra el is készülhet az épület.

VAOL