PROGRAMNAPTÁR
2024. április 20. szombat
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30



péntek
11:00 : Harasztifalu
FACEBOOK

Vas megyei faluvezetők, képviselők együtt ünnepeltek Nádasdon

  nyomtatási kép
Daraboshegy, Halogy, Hegyháthodász, Hegyhátsál, Katafa, Szőce és Nádasd korábbi és mostani képviselői, polgármesterei, jegyzői, aljegyzői és hivatali dolgozói ünnepeltek az önkormányzatiság 30. évfordulójára összehívott közös képviselő-testületi „gyűlésükön”.
A demokratikus, szabad választás kitűzése hatalmas lehetőséget adott, hogy a tettre kész választópolgárok kivegyék részüket a helyi igazgatásból, a közügyek intézéséből. Rengeteg tanulással járt az első időszak, aztán a nehézségek csökkentek. Mindehhez szükség volt és van a hivatalra, a demokrácia háttérintézményére, mondta köszöntőjében Aggné Kovács Ildikó, a közös hivatal jegyzője.
– Harminc év alatt rengeteget változott a világ. Jó lett volna az akkori lelkesedésből elraktározni a mai időkre is. Sok minden elfogyott belőlünk, de maradt az összefogásból – fogalmazott Karvalics Zoltán, Nádasd polgármestere. Az összejövetel céljaként az összetartozás erősítését, az együtt gondolkodást jelölte meg. Az évek során megtanulták, csak így jutnak előre, mondta.
Bokor Tamásné igazgatási főmunkatárs több mint 36 éve került a hivatalba. Megélt jót és rosszat – az önkormányzatok mögött úgy állnak, mint az őrangyalok, hogy jogilag a helyes utat járják, mondta.
V. Németh Zsolt orszá­g­gyűlési képviselő arról beszélt: vidéken a rendszerváltozás betetőzését az önkormányzati választás jelentette. A rendszer megörökölte a közös tanácsokat. A kistelepülések megkapták az önkormányzás jogát, és harminc év múlva bebizonyosodott, ez volt a megfelelő út. Kultúrműsor, diavetítés gazdagította a programot.

VAOL