PROGRAMNAPTÁR
2024. február 28. szerda
HKSzCsPSzV
     

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29FACEBOOK

Imaházat avattunk Katafán

  nyomtatási kép
Pályázati támogatással újították fel az ökumenikus imaházat, amelynek vasárnap volt az avatóünnepsége. Felekezettől függetlenül várja a betérőket.
Az Agrárminisztérium és a Hungarikum Bizottság támogatta a felújítást – a pályázatot még a korábbi ciklusban adták be, a megvalósítást már az új képviselő-testület kapta feladatul, mondta Lakics János polgármester az önkormányzat és a helyi értéktár bizottság által szervezett átadón. Kétmillió forintból megújult az imaház belső tere és a helyi értékek bemutatására szolgáló bútorokat is megvásárolták. Kicserélték az ablakokat is – ehhez Takács László plébános teremtette elő a szükséges forrást. A polgármester hangsúlyozta: a helyiek számára nagyon fontos a közösségi tér, amely az ökumenizmus jegyében helyet ad minden keresztény hívőnek. Végül megköszönte minden közreműködő segítségét.
Jól jönnek a katafai imaházhoz hasonló nyugalom szigetei az életünkben, amikor úgy érezzük, sosem szűnik a világ sodrása, zúgása – fogalmazott ünnepi beszédében V. Németh Zsolt kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztos, országgyűlési képviselő. Kuriózumnak nevezte a kápolna történetét – a plébános atya kezdeményezésére alakult meg a Szombathelyi Egyházmegye első ökumenikus imaháza. A Szeressétek egymást! krisztusi üzenet mentén fogant meg a gondolat, hogy legyen egy háza az itteni híveknek, tartozzanak bármelyik felekezethez. Végül azt kívánta: a találkozóhely mindig a jó szándék forrása legyen, hozzon békét a betérőknek, lelki épülést az imádkozóknak. Legyen jel, amely arra szólít, hogy felekezetünk, bár lehet más, ugyanazt az egy Krisztust követjük. A felújított épületet Benedek János evangélikus lelkész, majd Takács László plébános áldotta meg, aki az áldást követő szentmisén prédikációjában mutatta be a ház gazdag történetét és szakrális értékeit.
VAOL