PROGRAMNAPTÁR
2020. október 29. csütörtök
HKSzCsPSzV
     

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31


FACEBOOK

Alsószölnök két utcája újult meg

2020. szeptember 21. 09:54:04  nyomtatási kép
Két belterületi utat avattak csütörtökön a településen, melyek megújítására a Magyar Falu Program támogatásával nyílt lehetősége a falunak.
Monek Zsolt polgármester az avatón elmondta: a falu két legrosszabb állapotban lévő, már-már balesetveszélyes utcájának, a Napsugár és a Patakszeri utcának a felújítására csaknem 27,5 millió forintot nyert a település. Ebből az összegből rendbe rakták a padkákat, az utak három méter szélességben aszfaltkiegyenlítő és kopóréteget kaptak, az aknafedeleket pedig szintbe emelték. Megköszönte V. Németh Zsolt képviselő támogató segítségét, és Kissné Köles Erika szlovén parlamenti szószólónak is háláját fejezte ki, hogy rajta tartotta a szemét a beadott projekteken.
A polgármester hozzátette: a falu elmúlt éve pályázati szempontból eredményesnek tekinthető, hiszen két további projekthez is sikerült támogatást szerezni. Mintegy hárommillió forintból vásárolhattak orvosi eszközöket – ez már meg is történt –, és a temetői belső utak felújítására is költhetnek ötmillió forintot. Köszönetet mondott mindazoknak, akik a pályázatírásban, illetve a kivitelezésben szerepet vállaltak.
V. Németh Zsolt parlamenti képviselő ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy egy-egy falu fejlesztése mind az ott élőknek, mind a kormánynak fontos. Emlékeztetett rá, hogy az elmúlt években Alsószölnök lehetőséget kapott rá, hogy megújítsa templomát, orvosi rendelőjét, polgármesteri hivatalát. És lám, a fejlesztéseknek máris van eredménye, hiszen újra vonzó a falu, az elmúlt három évben már tizenkét ház talált gazdára. Emlékeztette a jelenlévőket, hogy mielőtt politikai pályára lépett, útépítéseken dolgozott építésvezetőként. Ha ebben a minőségében tekint az elvégzett munkára, akkor is elégedett lenne a 21. századi minőséggel. Ami helyes is, hiszen a mellékutcáknak is így kell kinézniük.
A háromnemzetiségű faluban tartott átadón részt vett Kissné Köles Erika szlovén parlamenti szószóló és Metka Lajnscek szentgotthárdi szlovén főkonzul is. Az út meg­áldása után Tóth Tibor plébánossal együtt a résztvevők szlovén nyelven is elimádkozták a miatyánkot.
VAOL