PROGRAMNAPTÁR
2020. szeptember 30. szerda
HKSzCsPSzV
 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30


FACEBOOK

Felsőmarácon új traktort állítottak munkába

2020. július 01. 10:01:37  nyomtatási kép
Modern traktor segíti a zöld közterek karbantartását, tegnap munkába állították a csaknem 16,5 millió forintból beszerzett gépet.
Négyhengeres, 71 lóerős, légkondicionált, olasz gyártmány – mutatta be a modern traktort Tóth László polgármester. Nem nyugdíjazták az előző, immár húszéves traktorukat sem, a polgármester úgy fogalmazott, adnak neki még öt évet, műszakiztatták. Irigylésre méltó az önkormányzat eszközparkja, hótolójuk, zúzógépük, fűkaszájuk is van. 
A polgármester szerint több szempontból is elengedhetetlen, hogy rendben tartsák köztereiket, egyrészt az Őrség kapujában a turisták, másrészt az egyre nagyobb számú letelepedő miatt. A Magyar falu programban nyert a település 15 millió forintot az eszközbeszerzésre, a csaknem másfél millió forintot pedig önerőből tették hozzá, hogy a megfelelő gépet vásárolják.

A sikeres pályázat kapcsán köszönetet mondott a polgármester az előző településvezetésnek és V. Németh Zsoltnak is. Az országgyűlési képviselő az átadón méltatta a rendezett, impozáns faluképet. Minden pályázó a település rendben tartásával érvel, amikor eszközbeszerzésre remél forrást, de Felsőmarácon látható, hogy komolyan veszik a feladatot – mondta. És nemcsak az önkormányzat, hanem a lakók érdeme is, hiszen ha a rendben tartott közterek mögött gondozatlan porták lennének, nem lenne értelme a munkának. A Magyar falu program kapcsán kiemelte: az addig elégtelen támogatási rendszert hangolták a kistelepülések valós igényeire. A falvak jövőjét, élhetőségét hangsúlyozta: ez megmutatkozott a veszélyhelyzet, a karantén ideje alatt. Mert egy faluban nemcsak túlélni lehetett a bezártságot, de közben lehetett élni is. A kistelepülési fejlesztésekkel, támogatásokkal párhuzamosan pedig a leglényegesebb demográfiai szempont, hogy legyenek lakói a falvaknak, szülessenek gyerekek.
VAOL