PROGRAMNAPTÁR
2024. július 14. vasárnap
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31FACEBOOK

Huszonöt éves lett a csipkereki óvoda

  nyomtatási kép
Huszonöt éves lett a csipkereki óvoda. Gálaműsorral, kiállítással, ajándékokkal, emlékezéssel és persze a mostani meg az egykori ovisok műsorával ünnepelték az évfordulót szombaton.
Öt évre tervezték az intézményt, az akkori gyereklétszám indokolta, hogy óvoda működjön Csipkereken. Akkor 21 ovissal kezdtek, azóta pedig már nagyon sok gyermek cseperedett az intézményben. Vannak, akik az első ovisok között voltak – most pedig már saját gyermeküket viszik. És vannak, akik csak néhány éve köszöntek el az óvodától: a már „nagy” iskolások is készültek műsorral a szombaton tartott évfordulós ünnepségre.
Felléptek az óvoda apróságai is, körjátékokat mutattak a művelődési ház színpadáról a közönségnek, jórészt lelkes és büszke szüleiknek, nagyszüleiknek. Sokat készültek a gyerekek – ajánlotta a műsort Vadicskuné Branceisz Ágota, az ovi vezetője, aki Mogyoródról érkezett és most kezdte meg a munkát a negyed évszázadot ünneplő intézményben.
Méltatta a műsort Dókáné Léber Katalin, Csipkerek polgármestere is, mint mondta, öröm látni, amikor az ügyes óvodások színesítik a csipkereki rendezvényeket. Emlékeztek az évfordulón: egy-egy gyertyát gyújtottak azokért, akik sokat tettek az óvodáért, de már nem ünnepelhették a 25 éves fennállást.
– Marika, Ica néni, Erika, Jóska és Benkő Jóska bácsi – sorolta a polgármester. Köszönet járt mindenkinek, aki dolgozott az elmúlt 25 évben a csipkereki oviban, ajándékcsomagot vehettek át a szólítottak.
Vendégkönyv várta az emlékezőket a színpad mellett és fotógyűjtemény: a művelődési ház folyosóján két paravánra gyűjtötték az elmúlt 25 év emlékezetes pillanatait. Büszke ballagó óvodások, mosolygós kirándulások, felszabadult játék köszön vissza a fényképeken.
Az óvoda nagyon fontos intézmény a gyermek életében, itt szembesül egy nagyobb közösséggel – hangsúlyozta köszöntőjében V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője. Szerinte az, hogy 25 éve óvodát alapítottak, nem vakmerőség, hanem bátorság volt, ezt igazolták az évek. Kiemelte, hogy nincs fontosabb annál, hogy gyerekek szülessenek. Ebben pedig nem mutogathatnak senkire a fiatalok, az ő feladatuk a családalapítás. Személyes példájával a nagyszülőségről is beszélt V. Németh Zsolt: szerinte az unokák ébresztik rá az embert az élet értelmére, vagyis arra, hogy utódokat kell hagyni.
– Azért, hogy tovább éljünk bennük, tovább éljen a közösség, a nemzet is – mondta. Bízik abban, hogy sokszor 25 éven át működik még a csipkereki óvoda, hiszen így maradhat fenn a falu, az ország is.
VAOL