PROGRAMNAPTÁR
2024. február 21. szerda
HKSzCsPSzV
     

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29péntek
FACEBOOK

Három vasi falu gépeit adták át Oszkóban

  nyomtatási kép
Közösen nyert pályázatot külterületi utak felújítására és karbantartására Alsóújlak, Olaszfa és Oszkó. Pénteken a projekthez tartozó erő- és munkagépeket adták át Oszkóban.
A vidékfejlesztési program támogatja a külterületi utak fejlesztését, másodlagos prioritásként pedig az azok karbantartásához szükséges gépek beszerzését. A három falu konzorciumban beadott pályázata összesen mintegy 127 millió forint támogatást nyert. A 133 milliós összköltségvetésű beruházás során Alsóújlakon és Olaszfán külterületi utak, Oszkóban a hegyi út fog szilárd burkolatot kapni, és végre megújul az Oszkót Alsóújlakkal összekötő, a régi oszkói vasútállomáshoz vezető út is. Az építkezésekre most indul a közbeszerzési eljárás, a kivitelezés az időjárás függvényében várhatóan még az idén megkezdődik.
A pályázatnak része volt a 22 milliós gépbeszerzés is. A tegnap átadott New Holland típusú traktort, az útfelület-egyengetőt, az árok-ásót és a szárzúzót a három falu közösen fogja használni a mezei utak karbantartására. Hosszú Zoltán oszkói polgármester a konzorcium képviseletében mondott köszönetet a támogatásért. V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő megállapította: ma már a vidékfejlesztés részeként az egészséges élelmiszer előállítása és a természet megóvása mellett egyre nagyobb helyet követel a vidéki élettér fejlesztése, ami előnyösen befolyásolhatja a kistelepülések megtartó képességét. 
Marton Ferenc megyei közgyűlési alelnök hozzátette: Oszkó különösen jó példa erre, szépen felújított intézmények mutatják, hogy a településnek van gazdája.
Miután Déri Péter plébános Isten áldását kérte a gépekre és V. Németh Zsolt átadta azok kulcsait, Hosszú Zoltán jelképesen beindította a három falu közös traktorát.
VAOL