PROGRAMNAPTÁR
2024. április 16. kedd
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30



FACEBOOK

Tizenötödik alkalommal rendezték meg négy őrségi településen a tökfesztivált.

  nyomtatási kép

Őriszentpéteren, Szalafőn, Nagyrákoson és Magyarszombatfán három napig minden a tök körül forgott: kulturális és ökoturisztikai programokkal, gasztronómiai különlegességekkel várták idén is a látogatókat. 

Az Őrségi Ősz nyitórendezvényeként tartják meg hagyományosan a tökfesztivált, amely a térség leglátogatottabb programja – mondta el Őr Zoltán polgármester a nyitóünnepségen. Az Őrség tehát erős hívószó a turisták számára ősszel is. Idei újdonságként említette, hogy a megújult parkerdő bemutatásából kivette részét a rendezvény: szervezett túrák és a töklámpás felvonulás célhelyszíneként. Dr. Markovics Tibor, az Őrségi Nemzeti Park igazgatója terveiket vázolva az erdei iskola újraindításáról beszélt.

V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: sok finomság készíthető a tökből, amely egy ikonikus rétes alapanyagát is adja, és ez a sokféleség rengeteg munka eredménye, ahogy a rendezvény létrehozása és hírnevének öregbítése is. A nyitóünnepség végén a történelmi egyházak helyi képviselői ökumenikus szertartáson megáldották a terményeket. A családokról, jókedvről, tökről szóló hétvégén mindenki talált kedvérevalót: múltidézőt, koncertet, vásárfiát, ételek sokaságát.

(VAOL)