PROGRAMNAPTÁR
2024. július 19. péntek
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31FACEBOOK

Jöhetnek az őrségi bölcsisek

  nyomtatási kép

Új épületrésszel bővült a Bajánsenyei Pöttömsziget Óvoda és Mini Bölcsőde: hat apróság jár már ide. Az új szárny berendezését is finanszírozták a mintegy 37 millió forintból.

– Hédi két éves lesz most októberben, jövőre kezd – mondta el anyukája, Káldiné Szabó Gabriella. Nem idegen a Kis Hédinek a Bajánsenyei Pöttömsziget Óvoda és Mini Bölcsőde, hiszen ide jár a nagy tesója. Boldizsár is ünneplőbe öltözve érkezett az avatóra: ő már ebben a nevelési évben érintett, hiszen egy hete bölcsis nagyfiú, de legalábbis igyekszik beszokni a gyerekek közé – mondta el apukája, Pongrácz Gergő.

Most összesen hat bölcsődés jár az intézménybe, amelyet 34,1 millió forintos támogatással, összesen mintegy 37 millió forintból bővítettek. Kívül-belül volt munka: a gázkazáncserétől az új játszóudvarig, a konyhaszekrénytől a parkolóhelyek kialakításáig – sorolta az építkezésről Györke Gyula, Bajánsenye polgármestere. Megköszönte a kivitelező és alvállalkozói alapos munkáját. Napsárga, világos, barátságos, tágas terek fogadják a családokat, akadálymentes mosdó is van az új épületrészben, amelyet márciustól augusztusig építettek fel. Az ünnepélyes avató alkalmával Dervalics Katalin intézményvezető vezette körbe a szülőket az új épületegységben. Az intézmény fenntartója Bajánsenye mellett Kercaszomor, Kerkáskápolna, Magyarszombatfa és Velemér községek önkormányzata, azok intézményfenntartó társulása, az érintett települések vezetői is ott voltak az avatón. A család és a munka összeegyeztetéséről beszélt az ünnepségen V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője. A család kapcsán emlékeztetett, hogy a keresztény értékrend azt évszázadokon át megalapozta, ezt most meg kell erősíteni az államnak. A szülőket egyre több bölcsőde segíti, az országban számos új intézmény kezdte meg működését: ilyen, mint a bajánsenyei.

(VAOL)