PROGRAMNAPTÁR
2024. június 25. kedd
HKSzCsPSzV
         

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30FACEBOOK

Műfüves focipályát avattak Rumban

  nyomtatási kép

Beni Ferenc polgármester szerint egy olyan pályával gazdagodtak, amely sokaknak csak jövő, a rumiaknak már jelen.140 gyerek sportol a településen, akik mostantól műfüvön edzhetnek. Meg persze felnőttek is használhatják a most átadott  új létesítményt. 

A sport a lelket is építi, a sport mindenre megtanít – hallhatták ezt is az ünneplők V. Németh Zsolt országgyűlési képviselőtől Rumban, ahol a sportcentrumban már műfüves pálya is a sportolók rendelkezésére áll. 

-Jóval többről van itt szó mint csupán egy 21. századi műfüves focipályáról. Egy gondolat jut az eszembe a labdák játékáról. 

Azt mondják, az élet egy játék, amiben öt labdával zsonglőrködünk, a labdák neve: munka, család, egészség, barátok és tisztesség. Mi pedig igyekszünk mindig mindegyiket a levegőben tartani.

Ám az öt labda nem egyforma, közülük csak egy gumilabda van, a munka. Azt, ha leejtjük, visszapattan, s újra mozgásba hozhatjuk. A többi – a család, az egészség, a barátok és a tisztesség– azonban üvegből vannak. Ha az egyiket elejtjük, az helyrehozhatatlanul megreped, megkarcolódik, és ezernyi darabra is törhet.

A másik labda az egészség, amiről azt mondjuk: ha egészség van, minden van

Az egészség, teret, eszközöket és méltó feltételeket biztosít a mozgáshoz, ami nélkül nincs egészséges test; és a játékhoz, ami nélkül pedig nincs egészséges lélek. Ez fontos egy olyan országban, ami számos sportágban utasítja maga mögé a világot, mégis lemarad az uniós átlag mögött, ha a felnőtt lakosság sportolási szokásait nézzük. Én hiszek benne, hogy a nagy változások is kis lépésekkel kezdődnek, például itt, egy barátságos futball-mérkőzéssel vagy egy edzéssel.

Nem véletlen hát hogy ez az évekkel ezelőtt elindított Bozsik program nem csak a mindennapos testnevelésről, sportszertámogatásról, de az efféle beruházásokról is szól. Mindebből csak jó jöhet ki, hiszen a gyerek aki itt tölti idejét, felnőttként sem kerüli el a pályát. Amilyen embernek formálódnak itt a fiatalok, olyanná lesznek az élet más területein is.

Harmadik a tisztesség, hiszen a csapatjátékokban, megtanulunk szabályokat követni, legyőzni önmagunkat, megtanulunk egymásra odafigyelni. A sport önbizalmat ad, küzdeni tanít, kitartásra és sportszerűségre nevel – és aki a pályán megtanulja a fair play szabályait, az az életben is tisztességesen játszik majd.

Végezetül pedig a barátokért, a családért is sokat tehetnek az új sporteszközök és létesítmények, hiszen a közös sportolás, közös játék, sőt a közös szurkolás során is barátságok születnek és mélyülnek el, családok szerzenek együttes élményeket, s közösségek erősödnek meg…-zárta köszöntőjét a térség országgyűlési képviselője.

Horváth István plébános a pályát és a játékosokat is megáldotta, majd  V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, Beni Ferenc polgármester, Kotsis Zoltán, a rumi sportkör elnöke és Dobány Lajos, az MLSZ Vas Megyei Igazgatóság igazgatója vágta át ünnepélyesen a szalagot. Ezt követően barátságos mérkőzéssel vették birtokba gyerekek és felnőttek az új pályát.