PROGRAMNAPTÁR
2024. április 19. péntek
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30



péntek
09:00 : Duka
FACEBOOK

Családias falunapot tartottak Petőmihályfán

  nyomtatási kép

Öt csapat dolgozott: bográcsban készítettek finomabbnál finomabb ételeket a petőmihályfai falunapon. Közös vacsorával és természetesen zenével zárult a családias program. 

Nem volt könnyű dolga a zsűrinek, V. Németh Zsolt és Marton Ferenc is pontozta a bográcsban készült finomságokat Csülökpörkölt, gulyásleves, pásztortarhonya, nyúl- és vaddisznópörkölt készült a petőmihályfai falunapon, ráadásként mesés házi rétes zárta az ételsort. Nem volt könnyű dolga a zsűri tagjainak, akik igyekeztek rangsorolni az elkészült finomságokat. De nem is a versenyzés volt a cél, inkább a bemutatkozás, az együttlét – hangsúlyozta Kovács Ernő, Petőmihályfa polgármestere. 

– Mi borversenyt is úgy rendezünk, hogy bormustrának hívjuk – mutatta be, mennyire nem a versengés a cél. A kreatív csapatok maguk hozták az ételek alapanyagait, az eszközöket az önkormányzat adta. Csapatlétszámban nem volt megkötés, hiszen civil szervezetek és családok is indultak, mindannyian helyiek. – Volt, amikor népesebb volt a mezőny, hiszen élnek itt osztrákok, németek, Erdélyből idetelepültek, akkor megmutatták a saját ételeiket – emlékeztetett a polgármester. Most a nyaralások felülírták a nemzetközi gasztronómiai kínálatot – így viszont családias lett a program. 

A személyes találkozások jelentőségéről beszélt az ételértékelés alkalmával V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő.

 Szerinte az ilyen alkalmak fogják össze a falut, a közösség tagjait – ezekkel a szavakkal kívánt jó szórakozást a falunapot ünneplő fiataloknak és idősebbeknek.

(VAOL nyomán)