PROGRAMNAPTÁR
2024. június 21. péntek
HKSzCsPSzV
         

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30FACEBOOK

Önkéntesek versenyeztek a megyei tűzoltóversenyen

  nyomtatási kép

Ne menj túl közel, mert visszavág a láng! – hallhatták az ifjú lánglovagok Fejes Józseftől, a Vasvári Önkormányzati Tűzoltóság parancsnokától szombaton. Tűzzel küzdöttek a fiatalok: ahogy kell, láncba rendeződtek és kis vödrökből öntött vízzel próbálták megfékezni a lángokat. Kaptak tippeket a „nagyoktól”, például hogy hogyan zúdítsák együtt a vizet a tűzre, vagy hogy milyen ütemben adják egymásnak a vizes vödröket. A lelkes gyerekek mindegyike viselte már a kitűzőt, többen a piros sapkát is, amit kaptak a versenynap zárására.

A gyerekeket figyelő felnőttek között többen is serleget tartottak, hiszen a megyei tűzoltóverseny döntőjét rendezték. Minden tűzoltószerelés érvényes volt, ilyenre nem is emlékszik, méltatta az eredményeket Kovács András, a Vas Megyei Szent Flórián Tűzoltó Szövetség elnöke. A legjobban szerepelt csapatok felsorolása mellett hangsúlyozta: a többiek sem vesztesek, hanem résztvevők, szakmai gyakorlásnak kell felfogni a szereplést. Voltak kiemelkedő eredmények, például a lányok között és az ifjúsági fiú kategóriában Sorkifalud-Gyanógeregye csapatai győztek.

A fiatalokat külön is megszólították a programon, hiszen a megyei tűzoltószövetség partner egy most indult programban: 18–22 éveseket igyekeznek megnyerni az önkéntességnek, képzéseken vehetnek részt, például ingyen szerezhetnek jogosítványt – mutatta be Tolvaj Donát projektmenedzser. 

V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője elmondta: 

A tűzoltókon is látszik a fejlődés, és mutatják azt is, hogy pezseg a civil világ – méltatta az egyesületeket Beszélt a helytállásról is: arról, hogy bármilyen tragédia történik, akár az időjárással összefüggésben adódik rendkívüli helyzet, a tűzoltókra lehet számítani.

(Vaol nyomán)