PROGRAMNAPTÁR
2024. április 16. kedd
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30



FACEBOOK

Csehimindszent, zártkerti pályázat zárása 2018.04.27

  nyomtatási kép

Gondozott már a Bükkföldi hegy

Második zártkerti revitalizációs pályázatát zárta Csehimindszent: rendezett az önkormányzat kertje, már bor is készült a szőlőből és többen követik a példájukat a hegyen.


Merre találjuk?

A településről kiérve jobbra föl, aztán a szobornál még egy kanyar, onnan is fölfelé, majd a kőkeresztnél már kitűnik a gondozott Bükkföldi hegy: Csehimindszent a zártkerti revitalizációs programban vásárolt és tett rendbe területeket.

Második

A második programot zárták - számolt be a Vasi-Hegyhát településvezetőinek Fukszberger Imre, Csehimindszent polgármestere. Most például kerítést építettek és már készült bor az itt termesztett szőlőből. Tapasztalják már a fejlesztések hasznát. Felhozták ide az iskolásokat, akik szájtátva nézték a szelídgesztenyefát - természetközelbe kerültek. És az sem mellékes, hogy két-három fiatal is elkezdett dolgozni a területe rendbetételén a környéken.


Fukszberger Imre, Csehimindszent polgármestere mutatta meg a település gyümölcsösét V. Németh Zsoltnak 

Amerre ellátunk, kezd rend lenni - nézett körbe a polgármester. Ezt, a megőrizendő mozaikos tájat emelte ki V. Németh Zsolt is. A térség országgyűlési képviselője oázisnak nevezte az ilyen szőlőhegyeket, és többszörös hasznukat sorolta. Ne vesszen el termelési potenciálként, maradjon meg a tájvédelem miatt, és nem utolsó sorban, hogy ne csak génbankokban legyenek fellelhetőek a tájra jellemző gyümölcsfajták. A turizmust is említette: hiszen ez a táj nem olyan, mint a felkapott borvidékek - meg lehet őrizni a világát.

Forrás: vaol.hu, Bakos Ágnes

Fotó: FM