PROGRAMNAPTÁR
2024. április 18. csütörtök
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30



FACEBOOK

Dunakeszi, A kuvasz népszerűsítése mintaprogram nyitó rendezvénye 2018.03.27

  nyomtatási kép

Polgárőrök kutyás szolgálattal a bűnmegelőzésért - Kuvaszokat adtak át Dunakeszin

A kuvasz érdekében fogott most össze a Földművelésügyi Minisztérium (FM), az Országos Polgárőr Szövetség, valamint a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége - fogalmazott V. Németh Zsolt a Polgárőr Szövetség kutyás szolgálatának, valamint a magyar kutyafajták, kiemelten a kuvasz népszerűsítésére létrejött mintaprogram nyitó rendezvényén kedden, Dunakeszin.


A környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy az FM két ágon is kapcsolódik a programhoz: a kiemelt állami feladatot jelentő genetikai erőforrások védelme és a hungarikumok kapcsán.


A génmegőrzési stratégiának fontos része a magyar kutyafajták megőrzése, hiszen az utóbbi években ezek közül van, amelyiknél a törzskönyvezett kölyökkutyák száma már az ötödére esett vissza.


Legfőbb cél az eredeti tulajdonságok átmentése, valamint egy magas genetikai értékű, kompromisszummentes állomány létrehozása. Ebben az állami intézmények mellett a tenyésztőszervezeteknek is nagy szerep jut.


A Polgárőrök kutyás szolgálattal a bűnmegelőzésért elnevezésű program indításaként a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége most öt fajtatiszta kuvaszkölyköt adott át a polgárőr egyesületeknek a Rendőrségi Oktatási Kiképző Központban, ahol hamarosan megkezdődik az állatok kiképzése - ennek költségeit az FM vállalta magára. 


A program a közeljövőben további példányokkal folytatódhat.

Forrás: FM Sajtóiroda

Fotó: FM