PROGRAMNAPTÁR
2024. június 19. szerda
HKSzCsPSzV
         

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30FACEBOOK

Szentgotthárd, laktanyából munkásszálló 2018.03.26

  nyomtatási kép

Átépítik a régi laktanya épületét: kétszáz férőhelyes munkásszálló lesz belőle, ehhez 400 millió forintot ad a kormány. Speciális támogatásról van szó - emelte ki a térség országgyűlési képviselője.

Három hónap

Az idő sürget, hiszen a támogatási szerződés aláírásától számítva három hónapon belül el kell kezdeni a kivitelezést, egy év múlva várhatóan készen lesz - mondta el tegnap az egykori laktanya épületénél Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere.


Most kihasználatlan a hatalmas, Kethelyi úti épület, a szerkezete rendben van, de egy-egy része teljesen lelakott, több ablak is kitört,
a kertben túlnőttek a fenyők. Nem lesz már így sokáig: két-két fős lakóegységeket alakítanak ki, kétszáz férőhely lesz összesen, legalább 70-80 százalékos kihasználtsággal számolnak. A helyi munkaadók bérlik majd dolgozóiknak a szálláshelyeket, modern, teljes ellátásra van igény, mint a portaszolgálat és az internetelérés - részletezte a polgármester. Emlékeztetett, hogy az épületet néhány éve kapta meg a város az államtól ingyenes használatba. Kérdés volt, hogy mi lesz, mi lehet a komplexum sorsa - miközben felmerült a munkásszálló igénye, hiszen a munkaerő megtartása visszatérő feladat a város gazdaságfejlesztési programjában.


Különleges

Speciális támogatásról van szó - hangsúlyozta V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője. Helyi igényre, részben szentgotthárdi kezdeményezésre válaszolt a kormány a támogatás lehetőségével. Összesen 400 millió forint a kormányzati forrás, a teljes beruházás pedig 673 millió forint lesz. Más fókuszba helyezi a beruházást a múlt heti Opel-bejelentés - emelte ki V. Németh Zsolt. Felidézte: a tulajdonos PSA csoport a múlt héten jelentette be, hogy hosszú távon épít a szentgotthárdi motorgyárra, vagyis biztos az üzem jövője, így az ott dolgozóké is, és szükség lesz további szakképzett munkaerőre. A polgármester szerint a minden igényt kielégítő szállás lehetősége messzire mutathat: az ide érkezők reményeik szerint megszeretik a várost, néhány év múlva akár a családjaikat is ideköltöztethetik.

Forrás: vaol.hu

Fotó: FM