PROGRAMNAPTÁR
2024. június 26. szerda
HKSzCsPSzV
         

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30FACEBOOK

Körmend, sikeres a paktum Dél-Vasban sajtótájékoztató 2018.03.21

  nyomtatási kép

Sikeres a paktum: például sokan lennének vállalkozók Dél-Vasban

Népszerű a vállalkozóvá válási lehetőség, ez az egyik erőssége a Dél-Vasi Paktumnak. Kézzelfogható eredmény, hogy csaknem nyolcvan embert sikerült már munkához juttatni a térségben.


Bebes István, Körmend polgármestere, V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője és Tóth Balázs, Vasvár polgármestere

Az elmúlt hónapokban már 79-en jutottak ténylegesen álláshoz, és látszik, hogy rendkívül népszerű a vállalkozóvá válás - ismertette a Dél-Vasi Paktumról Tóth Balázs, Vasvár polgármestere. Olyan sokan élnének a lehetőséggel, hogy átcsoportosításokra lehet szükség a paktumon belül.

2010-ben 1 millió új munkahelyet ígért a kormány, most 738 ezernél tartunk - mondta el V. Németh Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője. Úgy fogalmazott, hogy finomhangolásra van szükség, meg kell találni a célcsoportokat, akiknek kell, lehet segíteni a munkához jutását - ezért dolgozik a Dél-Vasi Paktum.

A több mint 600 millió forintos programban Vasvár vezeti a konzorciumot, amelynek a járási hivatalok és a megyei önkormányzatok is tagjai. A program 2020 végén zárul majd, például utazási és képzési forrás is szerepel a foglalkoztatás bővítését szolgáló eszközök között. - Korábban sem voltak rosszak a foglalkoztatottsági mutatók, de további erősítésekre van szükség, bevonni olyanokat is, akik eddig nem tudtak megjelenni a munkaerőpiacon - ezt emelte ki Bebes István, Körmend polgármestere a tájékoztatón.

Emlékeztetett, hogy számos munkahely létesült Körmenden az utóbbi időben, például fejleszt az Egis gyógyszergyár és az Ada bútorgyár is. Több milliárdos fejlesztés előtt, alatt állnak ezek a cégek, bővítésükkel pedig vállalták a foglalkoztatotti létszám emelését is - ezért kell feltárni a humánerőforrás-tartalékokat a térségben. Bebes István kiemelte azt is, hogy az önkormányzat igyekszik kiegészíteni a nagy munkaadók beruházásait, például a bútorgyárhoz vezető út építésével. Ezen felül pedig a helyi, fejlesztésben gondolkodó kis vállalkozások támogatását rendeletbe foglalták Körmenden.

Forrás: vaol.hu

Fotó: vaol.hu