PROGRAMNAPTÁR
2024. április 18. csütörtök
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30



FACEBOOK

Magyarszecsőd, kiállítás megnyitó 2018.03.16

  nyomtatási kép

Mintát mutatott a közösségnek Anna - különleges kiállítás

Egy különleges kiállítással emlékeznek és emlékeztetnek Ferentziné dr. Bogyó Annára a magyarszecsődi faluházban. Tavaly októberben halt meg a doktornő, férje azt mondta, könnyebb így a gyász.


Textilcsodák

Az egyik vitrinben puha textilszívek tűpárnának, mellettük irattartó, az is saját készítés. Egy másik tárlóban öltöztethető babák, egy harmadik üveglap mögött elegáns, de nem hivalkodó ékszerszettek, mellettük mesejelenetekkel díszített párnák. Mind-mind Ferentziné dr. Bogyó Anna munkái. Családtagjainak, barátainak készítette a textilcsodákat. A tárlat (egyik) éke egy hatalmas babaház. A tetején macska nyújtózik elégedetten, békésen gólyák fészkelnek, vakolt az oldala, és tökéletesen berendezett: Anna díszítette, amikor férje, Ferentzi Sándor megépítette az unokáknak. A tárlat más kincseire az özvegy lelkipásztor hívta fel a tegnap délelőtt szó szerint telt házzal tartott megnyitón a látogatók figyelmét: két foltvarrott takarót emeltek a magasba.


Ferentzi Sándor, V. Németh Zsolt és Károlyi Gyula, Magyarszecsőd polgármestere Anna alkotásai között a magyarszecsődi faluházban Fotó: Szendi Péter

Azt tervezte, hogy tízéves korára minden unoka kap egyet. Végül kettő unoka kapott - mesélte Ferentzi Sándor. Vesztesége még friss, röviden beszélt csak: - Köszönöm, hogy eljöttek, segítenek nekem gyászolni.

Hungarikumok


Mennyi élet, mennyi valóság - ezekkel a szavakkal is méltatta Ferentziné dr. Bogyó Annát V. Németh Zsolt hungarikumokért is felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője. Amit tudott, azt a közösség javára fordította Anna: orvosként és alkotóként is. - Nincs magamutogatás, mindnek funkciója van, és hatással van ránk minden használati tárgy - méltatta a játékokat, táskákat, ruhákat az államtitkár. 


Anna közéleti minta volt, hitelesen tudott társ, barát lenni, úgy, hogy nem kopott az orvosi tekintélye - így méltatta a doktornőt V. Németh Zsolt. Azt is hozzátette, hogy az alkotásaiban tovább él Anna, munkáin keresztül megmutatja, hogy így is lehet élni: tartalmasan. 

Forrás: vaol.hu

Fotó: vaol.hu, FM